Elevii din toată ţara iau parte, începând de astăzi, la programul “Şcoala altfel”, care va dura până vineri. În acest timp, învăţătorii şi profesorii îi vor duce la teatre, muzee, în excursii sau vor organiza discuţii în clase, după un plan stabilit deja de comun acord cu părinţii. În perioada 2-6 aprilie, se organizează şi fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ şi, după caz, ale concursurilor şcolare.

Elevii claselor I- XII au, de astăzi până vineri, un orar special. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a decis ca în perioada 2- 6 aprilie şcolile şi liceele să desfăşoare activităţi cu caracter non-formal. Copiii din mai multe instituţii de învăţământ din Capitală vor merge în vizită la muzee, la teatre, la Grădina Botanică şi vor face şi excursii tematice.

O serie de instituţii publice şi-a arătat disponibilitatea de a-i primi pe elevi şi a le prezenta activitatea lor. Multe din Inspectoratele Judeţene de Poliţie din ţară îi vor primi pe copii în vizită. De asemenea, în Capitală, 4.000 de şcolari vor participa la activităţile organizate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) pentru ei.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, va prezenta elevilor teme legate de prevenirea delincvenţei juvenile, siguranţa pe Internet şi prevenirea comportamentului antisocial. Politiştii de frontieră le vor arăta elevilor cum se efectuează controlul persoanelor şi bunurilor în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, apoi celor interesaţi le vor prezenta exponatele Muzeului Poliţiei de Frontieră din Giurgiu.

De asemenea, elevii sunt aşteptaţi să viziteze Muzeul Naţional al Pompierilor din Bucureşti (situat la Foişorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar şi unităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor îşi vor demonstra măiestria în pilotarea elicopterelor din dotare în cadrul unor exerciţii pe care le vor executa la sediul Inspectoratului.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” îşi deschide porţile pentru a-i primi, în vizită, pe liceenii interesaţi de instituţia de învăţământ în care se formează ofiţerii MAI.

Copiii sunt aşteptaţi şi la sediu Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane îi vor învăţa să evite capcanele traficanţilor, iar cei de la Agenţia Naţionala Antidrog vor prezenta riscurile consumului de stupefiante în cadrul unor prezentări care vor avea loc în diverse puncte, la nivel naţional.
Şi „Cercetaşii României” participă la manifestările de săptămâna aceasta.

După „Şcoala Altfel” urmează două săptămâni de vacanţă. Vacanţa de primăvară începe pe 9 aprilie şi se încheie în 22 apilie.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Reclame